Nieuwsarchief

14-05-2018 Arti Kraaijeveld overleden.

1 mei jongstleden is onze broer Arti overleden. Arti was een onnavolgbare gitarist en schrijver van hits als: 'Travelling in the USA' en 'Agnes Grey'. Hij stond samen met Meine Fernhout en mij aan de wieg van de Bintangs in 1961. Zijn gitaarspel was explosief, zowel razendsnel als tergend traag. Arti behoorde tot de top van de Nederlandse gitaristen. Naast gitarist was hij ook een eigenzinnig beeldend kunstenaar. Maar boven alles was hij een gevoelig, charmant mens. Zijn hart lag in Andalusië. Lida, Lesley, Anne, René, Dianna en ik hebben gisteren liefdevol afscheid van hem genomen. While my guitar gently weeps!!!

Frank.
14-05-2018 BINTANGS op Ribs & Blues 2018!
Rijp, ruw & still kickin'

THE BINTANGS live op Ribs & Blues 2018. ZONDAG 20 MEI 2018 MAINSTAGE 18:15 uur - 19:15 uur. Het was alweer wat jaartjes geleden dat de BINTANGS op Ribs & Blues speelden, maar zie hier! Nieuwe energie, nieuw materiaal in aantocht. De BINTANGS-motor draait immer op volle toeren! Dat zullen Frank Kraaijeveld, Marco Nicola, Burt van der Meij en Dagomar Jansen weer als vanouds laten zien op 20 mei aanstaande. We zien jullie in Raalte! Check Bintangs on Ribs homepage

27-04-2018 BINTANGS in de Volkskrant!

Niet vergeten komende maandag de Volkskrant te kopen! We staan d’r in met een groot artikel, interview met Frank en dat alles geïllustreerd met prachtige foto’s!

07-10-2017 BINTANGS "back to rhythm & blues"
Live in De Jansheeren Heemskerk

De Jansheeren in Heemskerk organiseert op zaterdag 28 oktober aanstaande een rhythm & blues avond met de Bintangs en The Blues Gang. Beide bands staan garant voor een avond pure en eerlijke muziek. The Blues Gang trapt deze avond af met een mix van rock, blues en rock’n roll. Deze 4 mans formatie bouwt graag een feestje en is dan ook de perfecte gangmaker. Bintangs neemt hierna het roer over en speelt zoals men al jaren gewend is van de Bintangs, rauw, stevig, passievol en met plezier. Er is een breed scala aan repertoire uitgezocht, Bintangs gaat terug in de tijd en doet waar de band goed in is en bekend om staat, het spelen van rhythm & blues.

13-06-2017 BACK TO RHYTHM & BLUES
BINTANGS - persbericht 11/06/2017.

Bintangs zijn weer op een kruispunt in hun bestaan gekomen. Na rijp beraad is er besloten om een weg in te gaan die terugkeert naar de roots, namelijk rhythm & blues. Er zijn zoveel LP’s, CD’s en singles gemaakt in het rijke verleden van de band dat we besloten om van onze kracht een deugd te maken. Conclusie: een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues, overgoten met een Bintangs-saus. We hebben er de pareltjes uitgehaald. De hits, de publieks-favorieten. Dit is waar we goed in zijn. Al ruim 55 jaar zijn BINTANGS de uitdragers en voorvechters van deze unieke muziek-soort. Gerben en Maarten zijn na dertien fantastische jaren hun eigen weg gegaan. Met nieuw elan gaan we op tour met de iets vernieuwde band. Plannen zijn er om op vinyl nieuwe- en oude songs uit te brengen in gedurfde combinaties. Eén ding is zeker, de Bintangs zijn nog springlevend. De Bintangs zijn: Frank Kraaijeveld. Bintang van het eerste uur. Zanger en bassist. Frank is de aanjager, de vaste rots en het podium-beest. Dagomar Jansen. Zoon van de eerste drummer van de Bintangs en al ruim 13 jaar Bintangs-gitarist, slide gitarist, zanger en mondorgel-speler. Burt van der Meij. Burt heeft al in diverse Bintangs-formaties gespeeld, was ook drummer bij Carlsberg en is de stuwende motor van de band. Marco Nicola. Slide gitarist, gitarist en zanger. Marco begon met de Trembling Highburies, speelde daarna in het duo Kraaijeveld Nicola en in BluesTrax".