Nieuwsarchief

Op deze pagina vind je de nieuwsberichten die de afgelopen 20 jaar op de website stonden.

Optreden zaterdag 13 november 2021 VERPLAATST.Het Bintangs optreden op zaterdag 13 november 2021 in Monster tijdens het Blues aan Zee festival is vanwege overheidsmaatregelen geannuleerd. Het volledige festival wordt verplaatst naar november 2022, Bintangs spelen dan op zaterdag 12 november 2022. Blijf gezond met z'n allen.


BINTANGS 60 JAAR! 1961 - 2021.

Album- & boekrelease + jubileumconcert op Muziekfort Beverwijk.
--- EXTRA DATUM 19 september --

Bintangs vieren hun 60 jarig bestaan op zaterdag 18 september 2021 in het Muziekfort te Beverwijk. Een avond vol activiteiten met een nieuw album 'These Hands', een boek 'Be Frank' en een jubileum concert. Ook kan je deze avond de Bintangs oefenruimte bezoeken, Het fort bekijken en een expositie over de totstandkoming van het boek.

Voor de echte fans is er de gelimiteerde Bintangs '60 Years Bag' te koop daarin het boek 'Be Frank' (300 pagina;s), de nieuwe limited-edition CD 'These Hands', de promo CD-single 'Radio Mood', het nieuwe Bintangs t-shirt Bintangs '60 Years' en een Bintangs 'These Hands' tourposter. De eerste 100 kopers van het boek 'Be Frank' krijgen er een originele pagina-ontwerpschets van het boek gratis bij! Desgewenst kunnen er handtekeningen in het boek worden gezet. Kosten voor deze uniek gevulde tas: 50,- euro.

Het aantal toegangskaarten is beperkt.

Het Bintangs concert is buiten (overdekt) in een schitterende ambiance op een stoer stuk cultureel erfgoed.
Behalve een unieke lichtshow zijn er ook horecafaciliteiten geregeld door het Muziekfort.

Website Muziekfort Beverwijk


Bintangs in de Dutch Blues Hall Of FameMet de toelating tot de Dutch Blues Hall Of Fame eert de Dutch Blues Foundation jaarlijks personen die van onschatbare waarde zijn of zijn geweest voor de Nederlandse bluesgeschiedenis. Dit jaar valt deze onderscheiding ten deel aan de Bintangs. Tijdens hun optreden op 19 april in Hoogeveen dit jaar werden zij hiermee verrast door bestuurslid Dirk de Hen. Frank Kraaijeveld reageerde: 'WOW', we zijn zeer vereerd hiermee, bedankt." De band schaart zich in de Dutch Blues Hall Of Fame bij voorgangers als Harry 'Cuby' Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin' Blues, Flavium, Eelco Gelling, Jaap Hindriks, Michael de Jong en Hans Theessink. Op zondag 6 oktober jongstleden zijn de Bintangs officieel toegelaten tot de Dutch Blues Hall Of Fame en is de Hall Of Fame Award overhandigd tijdens de Bluesdag van de Dutch Blues Foundation in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep.

Bintangs blij

foto: (c) Kuno Mooren